logo2


11/1/11

Τέλος ο Dirk Meyer από την AMD!Η είδηση έπεσε πριν από λίγες ώρες ως κεραυνός εν αιθρία. Ο CEO της AMD, Dirk Meyer, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο όρισε τον οικονομικό διευθυντή Thomas Seifert ως μεταβατικό CEO. Η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Meyer έχει ήδη αρχίσει.


Για την ακρίβεια, ο Meyer δεν παραιτήθηκε, αλλά "τον παραίτησαν". Το ΔΣ της εταιρείας έκρινε ότι η αλλαγή ηγεσίας θα δώσει νέα πνοή στην AMD κι έτσι ζήτησε από τον Meyer να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Meyer ανέλαβε τα ηνία της AMD το καλοκαίρι του 2008, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου, με τα οικονομικά της εταιρείας να παραπαίουν. Η εξαγορά της ATI προκαλούσε ακόμα κλυδωνισμούς στην εταιρεία, ενώ μια σειρά λαθών το προηγούμενο διάστημα -όπως το διαβόητο TLB bug στους Barcelona και Agena- είχαν φέρει την AMD σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Επί των ημερών του Meyer, η AMD κατάφερε να ανακάμψει, με βασικό όπλο της κάρτες γραφικών.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι το ΔΣ και οι μέτοχοι ήταν δυσαρεστημένοι από τη σχεδόν μονολιθική στρατηγική της εταιρείας. Όλο αυτό το διάστημα, η AMD ήταν επικεντρωμένη κυρίως στους desktop υπολογιστές, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει μηδενική παρουσία στα tablets και τα smartphones.

Ο ίδιος ο Dirk Meyer είχε δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια το περασμένο φθινόπωρο ότι "είμαστε τόσο μικροί ακόμα στην αγορά των notebooks, που δεν έχει νόημα να βάλουμε λεφτά στα tablets". Προφανώς, η νέα ηγεσία θα επιχειρήσει να αλλάξει τη στρατηγική της εταιρείας και να τη βάλει στο παιχνίδι των μικρών φορητών συσκευών. Έστω και αργά.

Πηγή: e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου