logo2


17/3/11


Αν νομίζετε ότι είναι απαίσιο να μένεις από βενζίνη εδώ στη Γη, φανταστείτε πως είναι να το παθαίνεις εκεί έξω, στο διάστημα.
Μια Καναδική εταιρία σκοπεύει να το διορθώσει αυτό (για το διάστημα μιλάμε πάντα).

Θα εκτοξεύσει και θα θέσει σε τροχιά το πρώτο βενζινάδικο του διαστήματος και μάλιστα δε θα είναι και self-service.
Οι δορυφόροι, συνήθως, χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια για τις περισσότερες λειτουργίες τους, αλλά χρειάζονται και καύσιμα για μερικά απλά καθήκοντα, όπως τη λειτουργία μικρών προωθητών που διαθέτουν για να διατηρούνται στη σωστή τροχιά.
Μέχρι τώρα, όταν οι δορυφόροι ξέμεναν από καύσιμα, συνήθως, τους εγκατέλειπαν “πεταμένους” στην άκρη της λεωφόρου του διαστήματος.
Με στόχο να εκτοξευτεί το 2015, όμως, ο μη επανδρωμένος δορυφόρος Εξυπηρέτησης Διαστημικής Υποδομής (SIS), σκοπεύει να παρέχει όχι μόνο καύσιμα, αλλά επίσης να κάνει μικρές επιδιορθώσεις, όπως το να ξεδιπλώνει αυτά τα καταραμένα, κολλημένα ηλιακά πάνελ και να προσφέρει μέχρι και υπηρεσίες ρυμούλκησης, ώστε να βοηθάει στο καθάρισμα μερικών από τα διαστημικά σκουπίδια.
Ο SIS θα κουβαλάει αρκετό καύσιμο για να εξυπηρετήσει περίπου μια ντουζίνα δορυφόρους, προτού χρειαστεί να καλέσει ένα διαστημικό βυτιοφόρο για ανεφοδιασμό.
Αναρωτιέμαι αν θα δέχεται κάρτες.
Ορίστε και το σχετικό βίντεο:

Πηγή: Dvice

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου