logo2


17/3/11


Η Google κυκλοφόρησε μια σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής της για iPhone, με καινούρια σχεδίαση, καινούριες λειτουργίες ακόμη και καινούριο όνομα.

 
 
 
Το Google Search πρώην Google Mobile, έχει ένα τελείως νέο περιβάλλον επικοινωνίας μέσω του οποίου γίνεται η αναζήτηση στο Internet και η προσπέλαση των εφαρμογών. Το περιβάλλον μοιάζει πολύ με αυτό της αντίστοιχης εφαρμογής για σταθερούς υπολογιστές και περιλαμβάνει γρήγορη πρόσβαση στο Voice Search (φωνητική αναζήτηση) και στο Google Goggles (το οποίο επιτρέπει αναζήτηση μέσω φωτογραφιών).
 
 
 
 
Η κυριότερη αναβάθμιση είναι η προσθήκη γραμμής εργαλείων η οποία είναι προσβάσιμη εάν σύρουμε το δάχτυλο μας από τα αριστερά προς τα δεξιά. Οι χρήστες του Google.com θα αναγνωρίσουν αμέσως τη μπάρα. Είναι σχεδόν ίδια με εκείνη που εμφανίζεται στο αριστερό μέρος κάθε σελίδας αποτελεσμάτων του Google αυξάνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευχρηστία της εφαρμογής.

Μια ακόμη λειτουργία της αναβαθμισμένης εφαρμογής είναι η δυνατότητα να συνεχίζετε από εκεί όπου σταματήσατε. Για παράδειγμα, αν διακόψατε το ψάξιμο επειδή έπρεπε να απαντήσετε μια κλήση, μπορείτε να γυρίσετε στη σελίδα που ήσασταν απλά και μόνο ‘κτυπώντας’ οπουδήποτε στο κάτω μισό της σελίδας.
Θα βρείτε επίσης τις γνωστές … ‘κινητές’ εφαρμογές, από το Gmail μέχρι το Google Earth.

Με λίγα λόγια η νέα εφαρμογή παρουσιάζεται δραματικά βελτιωμένη έναντι της προκατόχου της. Είναι πιο γρήγορη και κάνει την αναζήτηση ‘παιγνιδάκι.’ Το μόνο ερώτημα που αφήνει αναπάντητο είναι το γιατί έπρεπε να φτάσουμε στην τέταρτη γενιά iPhone για να απολαύσουμε κάτι που θα έπρεπε να είχαμε στη διάθεσή μας πολύ καιρό πριν.


Πηγή : mashable

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου