logo2


4/3/11

Η AMD δεν είναι εντυπωσιασμένη με την νέα τεχνολογία σύνδεσης Thunderbolt της Intel αφού το bandwidth που προσφέρει μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί με τον συνδυασμό των υφιστάμενων τεχνολογιών. Έτσι, η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία αυτή θα γίνει ακόμα ένα κλειστό πρότυπο το οποίο ενδεχομένως να μην υιοθετηθεί ευρέως από τους κατασκευαστές.

«Τα υφιστάμενα πρότυπα, προσφέρουν αξιοσημείωτες ταχύτητες διαμεταγωγής που υπερβαίνουν κατά πολύ τα 10Gb/s του μέγιστου bandwidth του Thunderbold. Οι λύσεις αυτές καλύπτουν και υπερβαίνουν την χρήση του bandwidth πολλών περιφερειακών», δήλωσε εκπρόσωπος της AMD στο Xbit labs.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος έκανε και αναφορά σε συγκεκριμένα πρότυπα που μπορούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα δήλωσε ότι το πρότυπο του DisplayPort1.2 προσφέρει μέχρι και 17Gb/s εύρος ζώνης για οθόνες. Επίσης οι πλατφόρμες της AMD υποστηρίζουν USB3.0 με υποστήριξη μέχρι και 4.8Gb/s και SATA 6Gb/s. Τέλος δήλωσε πως οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από υψηλής ταχύτητας πρότυπα στις φορητές συσκευές τους. Παρ’ όλα αυτά οι "κλειστές" θύρες σύνδεσης ή η απαίτηση κάποιου dongle ή κάποιας πρόσθετης συσκευής μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στους καταναλωτές για την πλήρη εμπειρία χρήσης είτε στο σπίτι είτε εν κινήσει.


Πηγή: adslgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου