logo2


6/3/11

Η Verizon εγκατέστησε ethernet κύκλωμα μεταξύ Παρισιού και Φρανκφούρτης με ταχύτητες 100Gbps. Πρόκειται για το πρώτο κύκλωμα που κατασκευάζεται σύμφωνα με το πρότυπο 100Gb Ethernet το οποίο υιοθετήθηκε τον περασμένο Μάιο. Έκτοτε είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά τα πρώτα core routers και ο σχετικός εξοπλισμός όμως η Verizon ανακοίνωση πως είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκεύασε ένα τέτοιο κύκλωμα. 


Στην προκειμένη περίπτωση ο ενεργός εξοπλισμός είναι της εταiρείας Juniper Networks και ο εξοπλισμός οπτικών ινών της Ciena. 

"Δεν χρειάζεται να πάει κανείς στο απώτερο μέλλον για να καταλάβει πως οι ανάγκες σε bandwidth θα συνεχίσουν να αυξάνουν. Για αυτό η Verizon κάνει το επόμενο βήμα με την ανάπτυξη του κυκλώματος των 100Gb Εthernet προκειμένου να εξακολουθήσει να προηγείται της ζήτησης", δήλωσε ο ο Ihab Tarazi από την Verizon.

"Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία αυτή στο διεθνές μας δίκτυο, εκεί όπου η ζήτηση γίνεται μέγιστη."
Πρόκειται για μία μεγάλη αύξηση στην χωρητικότητα κάτι που θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των κυκλωμάτων του ερευνητικού κέντρου Cern.

Tην περασμένη Παρασκευή η Nokia Siemens Networks (NSN) και η Juniper ανακοίνωσαν από κοινού την επιτυχημένη δοκιμή σύνδεσης ανάμεσα στον εξοπλισμό hiT 7300 DWDM της NSΝ και το T1600 core router της Juniper.


Πηγή: adslgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου