logo2


1/5/11


Διέρρευσαν νέες πληροφορίες για την πλατφόρμα Intel Cedar TrailΑν και οι επεξεργαστές της πλατφόρμας Intel Oak Trail δεν έχουν πολύ καιρό που κυκλοφόρησαν, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ορισμένες δελεαστικές λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά των Atom - Cedar Trail.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Intel προχώρησε στην κλίμακα κατασκευής των 32nm, η οποία της επιτρέπει να συμπεριλάβει στο ίδιο κομμάρι πυριτίου, τον επεξεργαστή αλλά και το υποσύστημα γραφικών.

Τα πρώτα 2 μοντέλα, οι D2500 και D2700 θα διαθέτουν 2 πυρήνες, 1ΜΒ μνήμης L2 cache και 10 Watt TDP - 3 Watt λιγότερο από την τωρινή γενιά Atom (Oak Trail). Ο D2500 θα είναι χρονισμένος στα 1.86 GHz και με απενεργοποιημένο το Hyper-Threading σε αντίθεση με τον D2700 ο οποίος θα έχει τους 2 αυτούς λογικούς πυρήνες ενεργοποιημένους και θα χρονίζεται στα 2.13 GHz.
Το νέο ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών θα προσφέρει καλύτερη αποκωδικοποίηση και υποστήριξη σε HD υλικό, η οποία αν συνδυαστεί με την σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρα (fanless design) και το WiDi, μετατρέπουν την πλατφόρμα Cedar Trail ως την απόλυτη λύση φορητότητας και χρηστικότητας.
Πηγή: myplaisio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου