logo2


31/5/11


Η Intel εγκαινιάζει την αγορά των UltrabooksΣτο πλαίσιο της έκθεσης Computex που διεξάγεται στην Ταϊβάν, η Intelπαρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τις απόψεις της για το μέλλον τωνφορητών υπολογιστών. Κεντρική θέση στο όραμα της Intel κατέχουν τα λεγόμενα Ultrabooks.


Τα Ultrabooks είναι, σύμφωνα με την Intel, ο ιδανικός συνδυασμός notebook και tablet. Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές με φυσικό πληκτρολόγιο που έχουν πάχος το πολύ 2 εκατοστά και μπαταρία που αντέχει γύρω στις 10 ώρες. Η ταχύτητα απόκρισης είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, εξ ου και η χρήση SSD ή SSD caching. Οι υπολογιστές αυτοί δανείζονται από τα tablets στοιχεία όπως η εκκίνηση ή ηεπαναφορά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Οι τιμές των Ultrabooks θα πρέπει να είναι το πολύ 1000 δολάρια, σύμφωνα με την Intel.

Η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να μεταφέρει το 40% της παραγωγής της από τα Notebooks στα Ultrabooks μέσα στην επόμενη χρονιά. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα είναι εφικτό μόνο αν οι κατασκευαστές πειστούν και κυκλοφορήσουν μοντέλα στις προδιαγραφές που ορίζει η Intel.

Πηγή: e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου