logo2


8/5/11

iOS 4.3.2. jailbrokenΗ τελευταία έκδοση του iOS κυκλοφόρησε πριν από δύο ημέρες, χρόνος που όπως φαίνεται ήταν αρκετός ώστε οι γνωστοί jailbreakers της Dev-Team να καταφέρουν να σπάσουν για ακόμα μια φορά το λειτουργικό της Apple. Εντύπωση προκαλεί το
γεγονός ότι η δημοφιλής εταιρία δεν «έκλεισε» ούτε σε αυτή την έκδοση -τρίτη συνεχόμενη- το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιείται για το jailbreak.
Αυτή τη φορά υπεύθυνος για την δημιουργία του untethered jailbreak είναι @i0n1c της Dev-Team, με το «ξεκλείδωμα» να είναι διαθέσιμο για όλες τις iOS powered συσκευές πλην του iPad 2. Το jailbreak για το tablet της Apple είναι ακόμα σε διαδικασία ανάπτυξης, αν και φαίνεται ότι σύντομα θα έχει υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πάντως το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι η Apple δεν διόρθωσε το κενό ασφαλείας που υπάρχει συνεχόμενα από την έκδοση 4.3.1. Ίσως οι προγραμματιστές της εταιρίας αφιέρωσαν όλο τους το χρόνο στην προσπάθεια τους να διορθώσουν κάποια σημαντικά bugs της προηγούμενης έκδοσης, όπως το αυτό που κρατούσε στην βάση δεδομένων τα ακριβή στοιχεία για την θέση του κινητού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου