logo2


27/3/12


Επενδύουν 18 εκατομμύρια ευρώ σε εφαρμογές Microsoft και Nokia
Επικεντρώνονται στις διαδικτυακές εφαρμογές Microsoft και Nokia επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εμπλουτιστεί
το Windows Phone Market.
Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν το iPhone της Apple και το Android της Google η Microsoft σε συνεργασία με τη Nokia θα επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό για να προσελκύσουν προγραμματιστές στη δική τους πλατφόρμα.

Οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για κάθε κινητό μέσα από το διαδικτυακό κατάστημα είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας μιας πλατφόρμας. Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο εταιρείες θέλουν να εμπλουτίσουν το δικό τους διαδικτυακό κατάστημα, το Windows Phone Market.
Η επένδυση θα γίνει για την ανάπτυξη ενόςεργαλείου ανάπτυξης που βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές.
Το ποσό θα διατεθεί στο Πανεπιστήμιο Aalto του Ελσίνκι το οποίο θα αναλάβει να αναπτύξει το συγκεκριμένο εργαλείο τα επόμενα 3 χρόνια.
Μεγάλοι προγραμματιστές και εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter, το Foursquare και το Evernote διαθέτουν ήδη τις εφαρμογές τους για το Windows Phone όμως μικρότεροι προγραμματιστές απέχουν καθώς το κόστος είναι μεγάλο.
Μέσα σε αυτούς που απέχουν και η εταιρεία Rovio που έχει δημιουργήσει το παιχνίδιAngry Birds. Η νέα έκδοση του παιχνιδιού Space, δεν θα κυκλοφορήσει τελικά για κινητά τηλέφωνα Windows Phone καθώς η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το κόστος είναι αρκετά μεγάλο.
Σήμερα το Windows Phone market έχει 65.000 εφαρμογέςκαι ελπίζει να διπλασιαστούν μέσα στον επόμενο χρόνο καθώς κυκλοφορύν όλο και περισσότερα μοντέλα με Windows Phone κερδίζοντας το ενδιαφέρον των προγραμματιστών.
Αν και ο αριθμός των εφαρμογών μέσα στο Windows Phone Market είναι μεγαλύτερος από αυτόν στα τηλέφωναBlackberry της RIM, ωστόσο απέχει πολύ από τις χιλιάδες εφαρμογές που διαθέτουν τα αντίστοιχα καταστήματα για iPhone (iTunes) και κινητά Android (Google Play).
Σύμνφωνα με έρευνα της εταιρείας Distimo, μόλις το 37% των προγραμματιστών άλλων διαδικτυακών καταστημάτων σχεδιάζουν να φτιάξουν εφαρμογή για το Windows Phone σε αντίθεση με το 89% των προγραμματιστών που ενδιαφέρεται για το iPhone και το 79% που του αρέσει το Android.
Πρόσφατα η Microsoft λάνσαρε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματοςWindows Phone 7.5 με την κωδική ονομασία Mango.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου