logo2


19/2/14





Η Google ανακοίνωσε πριν λίγο τη μελλοντική επέκταση του δικτύου της στο χώρο του γρήγορου Internet και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση οπτικών ινών σε περισσότερα μέρη.
Πάνω από 34 πόλεις είναι στη λίστα για να απολαύσουν ταχύτητες εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα. Εννιά μεγάλα διαμερίσματα συγκεκριμένα έχουν ήδη προταθεί για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Google:


  • Atlanta, Georgia
  • Charlotte, North Carolina
  • Raleigh-Durham, North Carolina
  • Nashville, Tennessee
  • Phoenix, Arizona
  • Portland, Oregon
  • Salt Lake City, Utah
  • San Antonio, Texas
  • San Jose, California


Η έδρα της Google στο Mountain View, στη Καλιφόρνια ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για συμμετοχή στην εγκατάσταση οπτικών ινών. Μέχρι τέλος του 2014 η εταιρεία θα ανακοινώσει ποιες πόλεις θα είναι οι τυχερές. "Ο κόσμος διψά για γρηγορότερο Internet με αποτέλεσμα να γίνεται προτεραιότητα των υπευθύνων" αναφέρει η Google στην ανακοίνωσή της.

"Από δω και στο εξής θα είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της εκάστοτε περιοχής για περαιτέρω μελέτη και ανάπτυξη του σχεδίου, όχι μόνο για την επέκταση του δικτύου αλλά και για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν. Συμπεριλαμβάνοντας διαδικασίες όπως μελέτη της τοπογραφίας και των τοπικών υποδομών. "

"Για παράδειγμα πόλεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και αερίου ώστε να ξέρουμε που να τοποθετήσουμε τις οπτικές ίνες" αναφέρει στην ανακοίνωση η Google ώστε να μη χρειαστεί να τρυπήσουν άσκοπα και να "πατήσουν" σε έτοιμα σημεία που ήδη μπορούν να στηρίξουν το δίκτυο.

Μέχρι σήμερα το δίκτυο των οπτικών ινών είναι διαθέσιμο σε 3 πόλεις σε όλο τον κόσμο: Kansas City, Austin, και Provo.

Όπως καταλάβατε τα σχέδια της Google για επέκταση του δικτύου της έχουν ήδη ξεκινήσει και γιατί όχι, ίσως στο μέλλον να τη δούμε σε ρόλο ISP και μάλιστα πολύ δυνατού. Όσο για την Ελλάδα, τα σχέδια φαντάζουν εξωπραγματικά.



2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα θα ζήταγαν τα σχέδια για να τρυπήσουν κάπου αλλού, τι τώρα, παλιές τρύπες δε λέει! Θα γέμιζαν την Αθήνα με τρύπες και αφού τις έκλειναν θα τις ξανάνοιγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι σίγουρος για αυτό! Εδώ σε μας παίζουν διαφημίσεις για VDSL και αν πάρεις να ζητήσεις διαθεσιμότητα γελάνε! Σε μεγάλους δήμους δε πάει πάνω από 4-8mbps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή