logo2


9/12/10

Το PC θα πάψει σύντομα να αποτελεί τη συσκευή που πουλά περισσότερο στην αγορά ΙΤ. Μια σχετική πρόγνωση δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC. Μέσα στους 18 ερχόμενους μήνες θα επιτευχθεί εκείνο το χρονικό σημείο στο οποίο τα smartphones, τα Tablets και τα συναφή συστήματα θα πουλάνε περισσότερο.

Παρόλο αυτά οι ερευνητές αγοράς εκτιμούν ότι οι πωλήσεις PCs και notebooks θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Η πρόγνωση δεν αναφέρει ότι τα PCs θα αντικατασταθούν από τις φορητές συσκευές, αλλά ότι οι τελευταίες θα συμπληρώσουν τα κλασικά PCs διευρύνοντας την αγορά. 

Φέτος, σύμφωνα με την IDC, έχουν πουληθεί έως τώρα 284 εκατομμύρια smartphones και tablets. Το 2011 οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν στα 377 εκατομμύρια  τεμάχια. Ένα χρόνο αργότερα, όταν και θα ξεπεράσουν τα PCs, οι πωλήσεις τους θα φτάσουν στα 462 εκατομμύρια τεμάχια. 

Συγκριτικά: φέτος πουλήθηκαν 356 εκατομμύρια υπολογιστές. Για τον επόμενο χρόνο εκτιμάται ότι θα πουληθούν 402 εκατομμύρια υπολογιστές ενώ μέσα στο 2012 θα μπορούσαν να πουληθούν 448 εκατομμύρια υπολογιστές.



http://pcnea.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου