logo2


23/11/10

Gtab.jpg
Μετά την παρουσίαση του iOS 4.2που αναβαθμίζει σημαντικά το iPad, ήρθε η σειρά της Samsung να εξυμνήσει τα δικά της κατορθώματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Νοτιοκορεατών, το Galaxy Tab έχει πουλήσει περίπου 600.000 κομμάτια μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορία του. Βέβαια, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα 7,5 εκατομμύρια που έχει πουλήσει το iPad, αλλά η σύγκριση ανάμεσα στα δύο είναι εξ ορισμού παρακινδυνευμένη.

Κατ' αρχάς, το iPad κυκλοφορεί στην αγορά από τον Απρίλιο και μέχρι τώρα δεν είχε αντίπαλο. Δεύτερον, η διαφορά στο μέγεθος είναι σημαντική: άλλο 7 ίντσες κι άλλο 10. Το μεν υπερτερεί σε φορητότητα, το δε σε επιφάνεια οθόνης. Το ένα έχει Android, το άλλο iOS και πάει λέγοντας...
Δύο είναι τα σημεία στα οποία ποντάρει η Samsung. Πρώτον, το Galaxy Tab έχει δυνατότητες τηλεφώνου. Βέβαια, με 7 ίντσες διαγώνιο οθόνης δίνει την εντύπωση πρησμένου smartphone, αλλά την κατάσταση σώζει η εμπρόσθια κάμερα που δίνει τη δυνατότητα για βιντεοκλήσεις. Δεύτερον, το Galaxy Tab παίζει Flash. Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι βαριές σελίδες -αυτές δηλαδή που έχουν πολύ Flash- καθυστερούν αρκετά τον browser. Διαλέγετε και παίρνετε.
Σε κάθε περίπτωση, 600.000 κομμάτια σε ένα μήνα είναι αρκετά καλή επίδοση, πολύ περισσότερο που το Galaxy Tab δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε όλες τις χώρες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αναμέτρηση των δύο tablets στην εορταστική αγορά των Χριστουγέννων.

Πηγή: t3mag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου