logo2


18/5/11


Σύμφωνα με φήμες, στέλεχος της Intel αποκάλυψε ένα κομματάκι από τα σχέδια της Microsoft όσον αφορά στο χώρο των tablets – και είναι τόσο… μπλεγμένα όσο μάλλον θα περίμενε κανείς.

Φήμες θέλουν στέλεχος της Intel «με γνώσεις επί του θέματος» να αποκαλύπτει ένα μικρό κομματάκι από τα σχέδια της Microsoft για την είσοδο της στο χώρο των tablets. Και, ναι, είναι τόσο… μπλεγμένα όσο θα περίμενε όποιος αγόρασε στο παρελθόν μια έκδοση των Windows Vista/7 ή ενός «πακέτου» του Office και κλήθηκε να «επιλέξει» ανάμεσα σε διαφορετικές εκδόσεις.

Ο λόγος είναι, φυσικά, το… πλήθος εκδόσεων των Windows 8. Η Microsoft φαίνεται να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα ίδια τα Windows 8 ως «το λειτουργικό της για tablets» και όχι μόνο για PCs, όπως άλλωστε είχαμε καταλάβει και από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις και παρουσιάσεις της (όπου, π.χ., είχε δείξει πρώιμες εκδόσεις των Windows 8 να τρέχουν σε επεξεργαστές ARM).

Το όλο μπλέξιμο οφείλεται στο ότι η Microsoft (λέγεται πως) δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική της, όπου κυκλοφορεί πολλές εκδόσεις του λογισμικού της, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει ακριβώς αυτή που θεωρεί πως του ταιριάζει – και όχι «μια έκδοση για όλους που να καλύπτει όλες τις ανάγκες». 

Μόνο που τώρα στο… «mix» έρχονται να «μπλεχτούν» και οι εκδόσεις για επεξεργαστές ARM, όπως αυτοί ποιυ «φορούν» τα περισσότερα σύγχρονα tablets και smartphones, οι οποίες θα υπερπολλαπλασιάσουν τον διαθέσιμο «αριθμό εκδόσεων» ανάμεσα στις οποίες θα καλείται να επιλέξει ο χρήστης.

Πηγή: pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου